Toptrends in Interim Management voor 2024

In dit artikel bespreken we de toekomst en trends in de interim management sector in 2024. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere technologische vooruitgang, veranderingen in de regelgeving en veranderende praktijken van managers.

Inleiding tot Interim Management Trends 

Er valt veel te zeggen over het jaar 2024. Interim management zal de trends in de markt blijven bepalen. Stefan Orlent, onze partner bij BrainTower, bespreekt waar we op moeten letten.

Lees hieronder verder om meer te weten te komen over wat leiders in de sector zeggen:

1.Flexibel interim management

Gezien de veranderende omstandigheden in de economie door veranderingen in de wereld, concurrentie en inflatie verwachten we dat 2024 een spannend jaar wordt. Wendbaarheid binnen bedrijven zal hen helpen flexwerken in hun marketing- en verkoopafdelingen.

Met interim management heeft u de fantastische mogelijkheid om dit te doen, of u nu een zwangerschaps- of ziekteverlof, een herstructurering van een afdeling moet doorvoeren of gewoon geen geweldig talent kunt vinden, BrainTower helpt u met het oplossen van uw interim managementbehoeften in marketing, sales of commerciële due diligence. We zijn een discreet, en een op privacy gericht bedrijf dat beweegt op een wendbaar tempo. Met andere woorden, uw zorgen en projecten zullen niet aan het licht komen voor de buitenwereld tenzij u expliciet vraagt om een case study te schrijven. Daarom kunt u er zeker van zijn dat uw concurrenten en investeerders niet weten dat wij samenwerken om u te ondersteunen.

agile work interim management

2.AI invoeren

OpenAI heeft alles te maken met Kunstmatige Intelligentie. Dankzij nieuwe tools die veel meer beschikbaar zijn voor mensen op de arbeidsmarkt, zien we dat mensen die deze tools op een adequate manier gebruiken toegevoegde waarde kunnen bieden aan onze klanten.

We zijn er trots op te kunnen zeggen dat we een AI Compass gecertificeerd bedrijf zijn. Onze in-house consultants zijn getraind in ChatGPT, generatieve AI, beeld AI, prompting toepassingen en advance cases training om uw bedrijf te ondersteunen wanneer dat nodig is.

Als early adopter van AI intern en in ons interim-management in marketing & sales hebben we de volgende voordelen gezien:

 • Verhoogde productiviteit
 • Minder ervaren consultants floreren doordat ze sneller leren
 • Verbeterde probleemoplossing
 • Meer kennis van andere onderwerpen
 • Groeimentaliteit, niet alleen op professioneel niveau maar ook persoonlijk
 • Minder extra uitbestedingskosten voor alledaagse taken – administratie, creatieven, voice-overs, planning, onderzoek om er maar een paar te noemen  

 

3.Interim management Duurzaamheid  

Duurzaamheid is niet nieuw maar evolueert, maar sinds 2024 zijn grote bedrijven verplicht om te rapporteren over duurzaamheid. Dit zorgt ook voor nieuwe vragen binnen het interim-management in marketing & sales.

We zien een toename van de B Corp-beweging. Waar gaat het om?

De uitdaging in het huidige economische systeem

Ons huidige economische model, waarin bedrijven een cruciale rol spelen, presteert ondermaats in zijn missie om positieve sociale impact te genereren. In plaats daarvan resulteert het vaak in aanzienlijke negatieve effecten op individuen, gemeenschappen en het milieu.

Het management kan drie kritieke elementen aanpakken die de problematische invloed van bedrijfs-, marketing- en verkoopafdelingen in stand houden:

 • Ontwerp van het rechtssysteem: Hoe regelgeving vormgeeft aan bedrijfsvoering
 • Business Praktijk en Operations: Day-to-day activiteiten en beslissingen die maatschappij en milieu impacteren met onze commerciele due diligence services
 • Bedrijfscultuur: De heersende opvattingen en verhalen over zakelijk succes en de gevolgen daarvan

De tekortkomingen op deze gebieden leiden tot aanzienlijke negatieve resultaten:

 • Structurele sociale en economische ongelijkheid: De kloof tussen verschillende maatschappelijke groepen vergroot
 • Milieubederf en overconsumptie van hulpbronnen: Schadelijke effecten op natuurlijke omgevingen en het niet-duurzaam gebruik van hulpbronnen
 • Afname van welzijn en sociale cohesie: Verlaging van de levenskwaliteit en verzwakking van de gemeenschapsbanden

Door strategieën te integreren kunnen bedrijven overschakelen op duurzamere en rechtvaardigere praktijken, waardoor deze negatieve gevolgen worden beperkt en een gezonder economisch systeem wordt bevorderd.

B Lab's Theory of Change

De oplossing via interim management Solution

Door samen te werken met diverse bewegingen, coalities, beleidsmakers, activisten en organisaties, en door onze belanghebbenden te activeren – waaronder gecertificeerde B Corporations, Benefit Corporations en bedrijven die de B Lab standaarden implementeren – kunnen we onze visie bevorderen. Interim management speelt een cruciale rol in dit transformatieve proces.

Deze vijf globale strategieën, versterkt door interim management, zullen deze reis begeleiden:

 • Stimuleer de toepassing van standaarden: Maak gebruik van interim management om toezicht te houden op de integratie van onze standaarden die de impact op het bedrijf meten en beheren.
 • Bedrijven certificeren en betrekken: Interim-managers inzetten om bedrijven te begeleiden bij het verbeteren van hun sociale en milieu-impact.
 • Stimuleer rechtvaardige bedrijfspraktijken: Interim management gebruiken om verhalen te verwoorden en te promoten die bedrijven positioneren als een kracht voor het goede.
 • Katalyseren van beleidsverandering: Schakel interim management professionals in om beleidshervormingen te initiëren die bedrijven in staat stellen een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.
 • Ontwikkel Veranderingsnetwerken: Bouw lokale, regionale en wereldwijde gemeenschappen voor verandering, gecoördineerd door ervaren interim management.

Interim-management is essentieel om deze strategieën te versnellen en ervoor te zorgen dat bedrijven zich niet alleen inzetten voor hogere normen, maar ook tastbare, positieve resultaten behalen.

interim management trends in 2024

Samenvatting  

Samengevat werpt dit artikel extra licht op de kritieke rol van interim management bij het navigeren door het steeds veranderende hedendaagse zakelijke landschap. Het benadrukt de noodzaak van wendbaarheid in managementpraktijken, de transformerende impact van AI op operationele efficiëntie en besluitvorming, en het toenemende belang van duurzame bedrijfspraktijken te midden van nieuwe eisen op het gebied van regelgeving. Deze trends weerspiegelen niet alleen de veranderende eisen van de wereldwijde markt, maar benadrukken ook interim management als een strategisch instrument voor het bevorderen van een duurzamer en efficiënter bedrijfsklimaat.

Als u een van deze punten wilt bespreken, of als u wilt weten hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen, neem dan contact met ons op. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het online formulier of bel ons.


Geschreven door Stefan Orlent, Partner bij BrainTower

Wilt u dit verder met ons bespreken? Enkele gevallen bespreken die specifiek voor u relevant zijn?