Alles start natuurlijk met een fantastisch product of service, maar het is het sales en accountmanagement dat zorgt voor de groei en de winstgevendheid van het bedrijf. Alle sales activiteiten moeten efficiënt georganiseerd zijn, op maat van en met diepgaande kennis van de key accounts.

De meeste winkels zijn offline en online vertegenwoordigd. Maar bij welke retailers willen we aanwezig zijn? Welke distributie strategie hanteren we best? Is, naast de fysieke winkels, e-commerce voor mijn bedrijf wel een goed idee? Welke implicaties heeft deze omnichannel strategie op mijn bedrijf? Hoe ziet die business case eruit?

Voor het opstarten moet er met heel wat zaken/departementen/expertises rekening gehouden worden. Onze specialisten denken mee en helpen mee de distributie strategie, het plan en de implementatie.

Retailers en merken moeten goed reflecteren over hun positionering bij het ontwikkelen van de in-store strategie. Van category management tot trade marketing, alles moet in lijn zijn met het gewenste imago.

Meer en meer bedrijven worden er zich van bewust dat, wanneer ze succesvol willen zijn, ze de klant bij alle beslissingen centraal moeten plaatsen. Per slot van rekening ontwerp je je bedrijf en product voor hen. Tegenwoordig hebben we alle middelen om elk contact met de klant bij te houden en kan er dus heel wat geoptimaliseerd worden.

Vragen of interesse? Contacteer ons.