Gebruik AI op een slimme manier voor alle vertalingen van uw WordPress website

Een meertalige website up-to-date houden? Dat is verre van gemakkelijk. Of heeft u daarvoor iemand in dienst? Of misschien besteedt u het beheer van al die vertalingen uit aan een vertaalbureau? In deze blogpost gaan we dieper in hoe u AI voor u kan laten vertalen.

Inleiding tot AI voor vertalingen

Wie een standaard WordPress CMS gebruikt voor zijn website, kan gemakkelijk de basisbeginselen leren zonder al te veel moeilijkheden. Hier volgen een paar snelle tips die niet alleen uw SEO een boost geven maar ook uw aanwezigheid in verschillende talen vergroot. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden om AI voor al uw vertalingen in te schakelen.

1. WordPress Elementor

Welke plugin u ook gebruikt (Elementor of iets vergelijkbaars) op uw pagina of blogbouwer, kopieer eerst de paginatekst in de originele taal. Daarna vraagt u aan ChatGPT (de betaalde of gratis versie) om de tekst te vertalen via een prompt zoals deze:

AI for translations

Nadat u de vertaling heeft gedownload moet u steeds het resultaat controleren. Na deze controle copy/paste u de vertaling naar uw websitepagina in WordPress

Let op: na wat experimenteren is dit de meest bewerkelijke optie.

2. Gebruik Divi plugin

Divi plugin is een automatische vertaalfunctie die werkt via de rechtermuisknop. Het is een goede optie, maar is ongeschikt voor websites die niet gebouwd zijn met deze tool.

Divi AI translator

3. Gebruik Elementor AI in Beta 

Deze onlangs gelanceerde AI-vertaler wordt door BrainTower momenteel gevolgd. Binnenkort geven we hierover meer feedback!

Hoe gebruik je het?

  1. Klik op bewerken met AI
  2. Er verschijnt een pop-up
  3. Ga naar de onderkant, klik op het voorlaatste vakje waar staat “vertalen naar”.
  4. Kies de gewenste taal.
  5. Controleer de vertaling
  6. Als alles ok is klikt u op “tekst gebruiken”.
Elementor write with AI
Elementor AI translator

4. gTranslate

gTranslate is een veelgebruikte plugin. Het vertaalt elke tekst volledig automatisch zonder dat u er verder iets voor hoeft te doen. U kan gTranslate vergelijken met de automatische vertaalfunctie van Google Chrome. Hou er rekening mee dat SEO-rankings hier niet bij gebaat zijn.

gTranslate in wordpress

Samenvatting

Deze korte opsomming van vertaalopties in AI voor uw website kan u helpen om een geschikte versie voor uw bedrijf te vinden.

Veel succes met het ontwikkelen en onderhouden van uw meertalige webiste.

Als u een van deze punten wenst te bespreken, of als u wenst te weten hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen in deze materie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het online formulier. Of bel ons.

Hulp nodig bij AI voor vertalingen? Wil je dit verder met ons bespreken? We zijn er om je te helpen.