BLIJF IN UW KOT: Hoe influencer marketing kan helpen in momenten van crisis.

De straten zijn nagenoeg leeg, de niet-essentiële winkels zijn ondertussen al een week gesloten, telewerken is de nieuwe trend geworden en de naam Marc Van Ranst horen we meerdere keren per dag voorbij komen. De alom-bekende boodschap van Maggie De Block heeft zijn effect niet gemist. Maar hoe ga je als merk om in deze periode van ‘crisis’ ?

Mensen zijn nu meer dan ooit online aanwezig en zijn op zoek naar menselijk contact. En dat kunnen ze terugvinden op sociale media. Ze zoeken de mensen op die steeds belangrijk voor hen blijven. En dat zijn hun influencers. Niet alleen de persoon is heel belangrijk ook de aard van de content. Nu de fotostudio’s niet meer beschikbaar zijn voor het creëren van content is het de moment voor merken om at home-content te laten maken door via influencer marketing. Zij zorgen er dan voor dat de boodschap op een creatieve manier vertaald wordt naar de doelgroep.

Want ook nu moet je je merkidentiteit blijven behouden. En influencers kunnen je daarbij helpen, niet alleen om brand awareness te creëren maar ook op je publiek te informeren. Zo zullen we bijvoorbeeld een belangrijke shift zien in de inhoud van de posts naar content waar het publiek nu naar op zoek is. Zo zien we bijvoorbeeld ook een shift van content gericht op gezondheid en beweging die consumenten op dit moment vooral bezig houdt. Dit gemixt met een leuke, enthousiaste en optimistische boodschap die nog maar eens benadrukt dat we allemaal samen in het zelfde schuitje zitten. En samen zijn we sterk !

Hulp nodig bij je marketing strategie?