Creatieve merkencommunicatie in tijden van crisis

  1. Home
  2. Marketing
  3. Creatieve merkencommunicatie in tijden van crisis

In tijden van crisis worden we overal waar we kijken of luisteren geconfronteerd met slecht nieuws en ongemakkelijke berichten. Maar gelukkig vinden mensen over de hele wereld nieuwe manieren om in deze buitengewoon moeilijke periode toch nog wat vreugde op te wekken. En dat doen merken ook. Hoewel sommigen in het begin misschien wat aarzelend waren, zien we nu veel creatieve merkencommunicatie. Hier zijn enkele van onze favorieten.

Devos Lemmens schreef een brief aan alle Belgen

Het Belgische sausmerk schreef een brief aan alle Belgen en publiceerde deze in de kranten en op de sociale media. Geheel in lijn met hun eigen tone of voice slaagt het merk erin om een serieuze maar positieve en bemoedigende boodschap te brengen.

Devos Lemmens writes a letter to all Belgians

 

Bol.com en Coolblue blijven het met humor doen

Met net genoeg humor maken Bol.com en Coolblue handig gebruik van situaties die nu heel vertrouwd zijn voor ons allemaal om reclame te maken voor hun producten.

bol.com and coolblue keep adding humor to their ads

Bol.com is zelfs een digitale boekenclub begonnen waar Nederlandse acteurs en artiesten dagelijks verhalen voorlezen aan kinderen. Wat een mooi voorbeeld van relevante content.

Bol.com start digital book reading club

 

Suitsupply houdt je bovenste helft in vorm

Wil je er nog steeds goed uitzien tijdens je videogesprekken? Suitsupply is er voor je… in ieder geval gedeeltelijk.

Suitsuppy has your top half covered

 

De Lijn chauffeurs laten zien dat ze er zijn voor wie hen nodig heeft

Het hoeft niet altijd van het merk zelf te komen. Misschien is de boodschap nog krachtiger als die van de medewerkers komt! De chauffeurs hebben ervoor gezorgd dat iedereen weet dat ze op hen kunnen rekenen, als ze echt ergens naartoe moeten.

De Lijn drivers record video

 

#samenerdoor met Telenet

De #samenerdoor campagne van Telenet is een mooi voorbeeld van content waar medewerkers centraal staan. Elke dag maakt een van hun collega’s een thuisvideo met daarin een handige tip om door deze periode van isolement heen te komen.

Telenet employees give daily isolation tips

 

Stay Home of the Whopper

De fastfoodketen was natuurlijk verplicht om hun restaurants te sluiten toen de lockdown begon. Dus besloten ze hun uithangborden te veranderen om letterlijk het belang van thuisblijven te laten zien.

Burger King tells people to stay home by changing their signage

Bovendien laat Burger King de mensen zien hoe ze thuis een ‘Quarantaine Whopper’ kunnen maken terwijl ze wachten op het origineel.

Burger King shows ingredients for a quarantaine whopper

 

BMW helpt ons onze handen te wassen

In een 20 seconden durende video herinnert BMW ons aan het belang van handhygiëne. Een timer helpt ons bijhouden hoelang we onze handen moeten wassen terwijl we naar geweldige beelden van hun nieuwste producten kijken.

BMW video helps washing our hands

 


Geschreven door Gilles Van Lysebeth – Junior Consultant bij BrainTower

Menu