Wervingsmanager alarm! De kracht van stilte bij het plaatsen van vacatures

In de huidige markt voor interim management zien we vaker vacatureberichten op sociale media van aanbieders van interim management die op zoek zijn naar beschikbare interim freelancers om openstaande posities in te vullen. Het is een interessante evolutie vergeleken met de afgelopen 20 jaar, toen alles draaide om telefoongesprekken en contacten, en daarom omarmen we technologie.

Bedenk het volgende: het snel invullen van openstaande posities door middel van interim freelance experts is inderdaad belangrijk voor onze klanten. Aangezien er een dringende behoefte is aan tijdelijke ondersteuning voor de organisatie van de klant, is de snelheid waarmee een interim-aanbieder profielen kan presenteren uiteraard cruciaal.

Mijn eigen ervaring heeft me geleerd dat een interim-manager daadwerkelijk een zeer grote en positieve impact kan hebben op het bedrijf. Vertrouwelijk zijn hierover brengt zijn voordelen met zich mee.

Geef ik te veel informatie vrij over nieuwe vacatures?

Hier zijn enkele negatieve connotaties bij het online delen van tijdelijke vacatures:

Vertrouwelijkheid is essentieel.

1.Inbreuken op Vertrouwelijkheid – het delen van vertrouwelijke en gevoelige projecten is een risico, dit kan ook directe en indirecte concurrenten waarschuwen over een zwakte in uw bedrijf. Als u een nieuwe manager bent, wees dan verantwoordelijk om niet te veel extern te delen. Bij twijfel, praat met uw HR-manager of met BrainTower. Wij staan klaar om te helpen.

2. Juridische en Nalevingskwesties – tijdelijke-, interim- en zwangerschapsverlof vervangende werkgelegenheid kan zijn eigen set van juridische en nalevingsuitdagingen met zich meebrengen, inclusief contracten, voordelen en arbeidswetten.

Belangrijke voorwaarde: Vat dit niet licht op, aangezien u groeit als bedrijf, Of u nu een kleine, middelgrote of grote onderneming bent, de gevolgen groot kunnen zijn.

Merkperceptie is belangrijker dan u denkt.

3. Organisatorische instabiliteit – aangezien de behoefte aan interim-profielen vaak voortkomt uit transformationele – gewenste of minder gewenste – veranderingen in de organisatie, kan het in twijfel worden getrokken om een bepaalde organisatorische instabiliteit openlijk te delen, aangezien de sociale media de vaak zorgvuldig opgebouwde reputatie van bedrijfsmedewerkers in gevaar kan brengen.

4. Merkperceptie en Verwachtingsmismatch – als er te vaak wordt gepost, kan dit invloed hebben op de externe waarneming van het merk waardoor wordt aangetoond dat een bedrijf personeel niet kan behouden om bepaalde redenen en de voorkeur geeft aan investeren in tijdelijke oplossingen in plaats van middellange tot lange termijn resultaten.

We worden regelmatig gecontacteerd door topbedrijven die proberen schade aan merkreputatie te herstellen na jaren pech te hebben gehad met slechte kandidaten in het verleden.

De Belgische markt heeft veel getalenteerde interim sales & marketing individuen, maar het kan een uitdaging zijn om ze te matchen met uw bedrijfscultuur Gelukkig zijn we hier om te helpen.

job interview in progress

Kwalitatieve kandidaten en hun behoeften tegemoetkomen.

5. Freelancer als Handelswaar – Voor de freelancer is het twijfelachtig of hij of zij het fijn vindt om behandeld te worden als een handelswaar die wordt opgeroepen en verschoven als een doos met – slechte – chocolade, vaak zelfs niet gecommuniceerd over hoe hij of zij zal worden “geconsumeerd”.

6. Aantrekken van Overgekwalificeerde of Ondergekwalificeerde Kandidaten – het plaatsen op online platforms zoals LinkedIn, vacatureborden, etc. zal u uiteraard bereik bieden, echter wordt u gecompromitteerd met de kwaliteit van waar u specifiek naar op zoek bent en meer specifiek de duur voor de interim-manager. Verder trekt u een gemengd scala aan kandidaten aan die een mix kunnen zijn van overgekwalificeerde en ondergekwalificeerde.

7. Kwaliteit van Aanwerving – de urgentie om de rol te vullen kan compromitteren met goede hooggekwalificeerde kandidaten die u probeert aan te trekken. Dit beïnvloedt het selectieproces, de prestaties en de resultaten van het project in kwestie.

8. Impact op de Morale van Vast Personeel – te veel tijdelijke vacatures online kunnen leiden tot vragen bij de huidige interne teams over de stabiliteit van het bedrijf en hun eigen rollen, wat leidt tot twijfel. Andere negatieve effecten zijn moraal, productiviteit en loyaliteit.

Een bewuste keuze j BrainTower geloven we in de kracht van stilte.

Gedurende de afgelopen 20 jaar heeft BrainTower niet alleen een sterke connectie opgebouwd met de freelance sales & marketing expertgemeenschap in België, maar heeft het ook geholpen om de industrie vorm te geven. Een industrie die, naar wij geloven, baat heeft bij stilte.

Dag na dag hard werken aan het opbouwen van onze netwerken en referenties om de juiste mensen te matchen die organisaties ondersteunen om uit te blinken, maakt BrainTower uw sterke partner om uw volgende marketing- & salesoplossing te leveren die uw organisatie helpt flexibel te zijn… Snel, kwalitatief en in stilte!

Wil je hierover verder met ons praten?


Geschreven door Stefan Orlent, Partner BrainTower

Wil je hierover verder met ons praten? Enkele cases bespreken die voor jou specifiek relevant zijn?